banner137
banner25

9-8 lik proje!
Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nün geliştirdiği ''Sporla Hayata'' ve ''Mahalleden Sahaya'' projelerinin açılışı yapıldı.
Edirne Valisi Hasan Duruer, Mimar Sinan Spor Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Roman vatandaşların sosyal hayata katılması için çeşitli projelerin uygulamaya konulacağını söyledi.
Türkiye'de nüfus başına en çok Roman'ın Edirne'de olduğunu anımsatan Vali Duruer, Romanlar'ı zenginlik olarak gördüklerini ve bu zenginliği en iyi şekilde değerlendirmek için çalışmalar yapıldığını belirtti.
AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu da gençliğe yapılan yatırımın geleceğe yatırım olduğunu ifade ederek, ''Gençler geleceğimiz, yarınlarımız. İnşallah gelecek dinamiklerinde gençlerimizin tamamı ve dezavantajlı gençlerimizin en az sıkıntısı olmayan gençlerimizle birlikte yürüyebilecek koşullarının oluşması adına bu projelerin geliştirilmesini önemsiyoruz'' diye konuştu.
Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ise, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bir yandan Ankara kaynaklı projelerinin illerde uygulanmasıyla ilgilenirken bir yandan da il müdürlüklerinin geliştirdiği projelerinin yürümesinden mutluluk duyduğunu söyledi.
Baykan, sporun önemine vurgu yaparak, ''Sporun sosyal hayat anlamında toplumumuza katacağı çok şey var. Edirne'de uygulanmaya başlayan bu proje 9 - 16 yaş arasındaki gençlerimizin aktivitelerinin canlı devam etmesiyle kalmayacak, hem aileler hem de Edirne sosyal yaşamında çok büyük yer edinecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' şeklinde konuştu.
Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhad Ocak da projenin amacının 9-16 yaş arası dezavantajlı çocuk ve gençleri spor sayesinde kötü alışkanlıklara karşı tutarak, zihinsel, bedensel ve ruhsal sağlıklı evrensel değerlere saygılı, vatanını ve milletini seven, bireyler yetiştirmek olduğunu vurguladı.
Tarihi Kırkpınar Davul Zurna Ekibi, Mustafa Necati Suyun Ötesi Ritm Grubu ve Çeribaşı Fikri Ocak ve Roman Ateşi Dans Grubu'nun gösterilerinin ardından projeye katkıları bulunanlara plaket verildi.
Proje kapsamında Edirne Çocuk Sitesi bahçesinde yaptırılan sentetik sahanın açılışını temsili olarak gerçekleştiren protokol üyeleri, spor kulüplerine spor malzemeleri armağan etti.



banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30