banner137
banner25

Anaokulu çağında çocuk sağlığı!
 Edirne Kamu Hastaneler Birliği ve Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte planladığı proje ile 106 Anaokulu öğretmenine 16-17 Haziran tam gün Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi’nin konferans salonunda sağlık eğitimi verildi.

Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanı Dr. Selma Heves Yılmaz, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Taştekin’in yaptığı açılış konuşmaları ile eğitime başlandı.

“Anaokulu Çağında Çocuk Sağlığı” projesi ile Anaokulu öğretmenlerinin çocuk sağlığı konusunda bilgi ve tecrübelerinin pekiştirilmesi, geliştirilmesi ayrıca sağlık okuryazarlığının arttırılması sağlandı. 

“Sağlık Eğitimi kişinin tüm hayatına katma değer oluşturur.”

Sağlık eğitimi alan Anaokulu öğretmenlerimizin hem mesleki hem de özel hayatlarında katma değer oluşturacağının altını çizen İdari Hizmetler Başkanı Dr. Selma Heves Yılmaz “ Anaokulu eğitimi alan çocuklar ebeveynlerinden sonra en çok öğretmenleri ile zaman geçirmektedir. Bu yüzden çocukların sağlık yönünden gözlenmesi ve acil durumlarda ilk müdahalenin yapılması görevi öğretmenlere düşmektedir. Bu proje ile sağlık sorunlarının minimuma indirilmesi sağlanmıştır. “ dedi.

Toplumun Sağlık Düzeyinin Yükseltilmesi

“Anaokulu Çağında Çocuk Sağlığı” projesi ile kurumlar arası devam eden işbirliğine bir yenisi daha eklendi. Toplumun sağlık düzeyinin yükseltilmesi için yapılan dayanışma kültürüne de dikkat çekildi.

Anaokulu öğretmenlerinin soruları ile renklenen eğitime ilgi yoğundu.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30