banner78
banner25

Kılavuzlar Suriyeli!

Yunanistan'a yasa dışı yollardan geçmeleri için Meriç ilçesine 3 otomobil ile 16 mülteci ve Türk uyruklu 1 kişiyi getiren 2'si Suriye, 1'i Irak uyruklu 3 organizatör tutuklanarak cezaevine konuldu.

Edinilen bilgile göre, Meriç - Küplü beldesinde gece saat 01.00 sıralarında, Meriç Jandarma Karakol Komutanlığı devriyesi tarafından 3 otomobilde yapılan kontrolde; Yasadışı yollarla Yunanistan ülkesine çıkış yapmaya çalışan 9 Suriye, 6 Irak, 1 Mısır, 1 Türkiye uyruklu olmak üzere toplam 17 kişi  ile bunları organizatörlük yaptığı tespit edilen, Suriye uyruklu W.A.,  F.B. ile Irak uyruklu M.S.K. isimli kişiler yakalandı. Olayda kullanılan 3 araç trafikten men edilirken toplam 5 bin 442 TL. para cezası uygulandı. Cumhuriyet Savcısının talimatı ile gözaltına alınan organizatör mülteciler çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildi.

Suriyeli sığınmacı iki kişi ve Irak uyruklu bir kişinin iki yıl önce yasa dışı yollardan yurt dışına çıkış yapmak isteyen mültecilerden olduğu ve birkaç defa yakalandığı,ancak ilerleyen zaman içinde organizatörlerle anlaşarak iyi bildikleri geçiş güzergahlarından insan ticaretine yönelik faaliyetler yapmaya başladıkları belirlenmiş ve son yapılan çalışma ile yakalandıkları anlaşıldı. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30