banner78
banner25

Konsolosluk araçlarını kullanmışlar!

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafında yürütülen başarılı bir çalışma ile FETÖ/PDY üyelerini gümrük kapılarını kullanarak yurt dışına çıkartan şebeke suçüstü yakalandı.

Yurt dışına çıkmak için çeşitli yollara başvuran ve illegal olarak Meriç nehrini aşarak Yunanistan’a kaçmak isteyen FETÖ/PDY üyelerinin bazılarının Türkiye’deki konsolosluk araçlarını kullanarak Avrupa’ya bu yolla kişileri çıkarttıkları anlaşıldı.

Hudut kapılarından geçişlerinde muafiyet bulunduğu için böylesi bir yola başvuran FETÖ üyeleri bağlantıya geçtikleri şebeke ile anlaşarak yurt dışına bu araçlar içerisinde sahte pasaportlarla çıkarılmak istendi.

Suudi Arabistan,Katar gibi konsoloslukların elden çıkartarak yurt dışına gönderdiği araçları satın alan ve düzenledikleri vekalet ile araçları kullanan şebekenin MİT mensuplarını ifadeye çağıran Savcı olarak bilinen Cumhuriyet eski Savcısı Sadrettin Sarıkaya, Selam Tevhit dosyası hakimlerinden eski Hakim Dursun Ali Gündoğdu ve Cumhuriyet eski Savcısı Adnan Çimen’lede anlaşarak bu yolla çıkartmaya çalışan şebeke olduğu tespit edildi.

İstanbul’da kaldıkları adreslere baskın yapan Polis şahısları gözaltına alarak yapılan sorgu sonrası sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmalarını sağladı.

Yaklaşık 2 aylık görüntü dökümünden yola çıkan Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 700 saatlik 117 kamera görüntüsü sayesinde kişilerle yapılan görüşmeler ve pazarlık aşaması,gümrük sahasına girişleri ve daha bir çok detayı güvenlik kameralarından çözmeyi başararak şebekenin attığı her adımı belgelemiş oldu.

Yapılan çalışma ile A.A, K.G., M.A.Ö, Ö.B,A ve M.Y.M. isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkemece serbet bırakılırken, şebeke içerisinde organizatör konumunda bulunan T.E., T.D.V., E.M.M., F.N.Y., S.Ç.,S.Ö., E.Ö., G.S. ve Y.K. isimli şüpheliler ise 23.02.2017 günü sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak ceza evine teslim edildiler.








banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30