banner78
banner25

Söğütlük için toplantı yapıldı
 Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği’nin çağrısı ile Çarşamba günü akşamı Söğütlük Kent Ormanı’nın geleceği ile ilgili toplantı yapıldı. İnşaat Mühendisleri Temsilciliğindeki toplantıya katılan duyarlı örgüt ve kişilere toplantının amacı anlatıldı.

Çevre Gönüllüleri Derneği Ali Erol; Kentin en güzel dinlenme ve mesire yerlerinden olan ve aynı zamanda kente her gelenin mutlaka uğradığı bu yerin kentin tanıtımı açısından da önemli olduğunu vurgulayarak kentlinin % 31’inin yılda bir iki kez gittiği bu yere herkesin defalarca gidebilmesinin sağlanması için gerekli ortamın yaratılmasını istediklerini belirtti.

Erol; “Bizler Söğütlük Kent Ormanı’nın temizlik, güvenlik ve hizmetinin kamu kurumlarımız tarafından sağlanarak ziyaretçilerin hizmetine sunulmasını talep ediyoruz. Bu konuda yapılması gereken her türlü çalışmayı da yapacağımıza kararlıyız” dedi.

Yaklaşık 15 kurum temsilcisinin katıldığı toplantıda katılımcılar da görüş ve önerilerini söyledi. Tartışmalar sonucunda bir komisyon seçildi. Komisyonun öncelikle Söğütlük Kent Ormanı hakkında bilgi toplaması ve bu bilgileri diğer ilgili sivil örgütlenmelerle paylaşarak ortak akıl ile ne olabileceğinin kararlaştırılması ve ardından kentin idari birimlerinin ziyaret edilmesi kararlaştırıldı.

Bu karar doğrultusunda ilk olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı Edirne Şube Müdürlüğü ziyaret edildi. Söğütlük Kent Ormanı hakkında bilgi alan komisyon üyeleri ayrıca burasının işletilmesi ile ilgili prosedürleri de öğrendiler. Talepleri olan; emniyet ve güvenliğinin sağlanması, doğallığının bozulmaması ve özel kişilere verilmemesi gibi taleplerini de belirten komisyon üyelerine; bu yerin mesire yerleri yönetmeliğine göre işletilmesi gerektiği ve işletme için alacak kişi veya kurum ile bu yönetmelik çerçevesinde protokol yapılacağı söylendi.

Konu ile ilgili olarak önümüzdeki günlerde başka ziyaretleri de yapacağını söyleyen komisyon üyeleri; en sonunda da Valilik ve Belediyeyi ziyaret ederek görüşmeler sonucunda çıkan ortak görüşü idari makamlara bildirecekler.
Öte yandan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Söğütlük alanının alınıp işletilmesi için gerekeni yapacaklarını twitter hesabından duyurdu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30