banner78
banner25

Peugeot 100 bin barajını geçti
Peugeot'nun yeni şehirli crossover modeli 2008, lansmanının üzerinden bir yıl geçmeden 100 bin adet üretim barajını geçti.

Peugeot'dan yapılan açıklamaya göre, geçen yıl Cenevre Otomobil Fuarı'nda dünya prömiyeri yapılan Peugeot 2008, 100 binin üzerinde siparişle 2013 yılının en çok satılan modellerinden biri oldu.

Mulhouse Fabrikası'nda üretilen 100 bininci Peugeot 2008, Mulhouse Fabrika Müdürü Corinne Spilios ve Peugeot Fransa Direktörü Xavier Duchemin katılımıyla düzenlenen bir törenle müşterisine teslim edildi.

Çin ve Latin Amerika dışında tüm dünya pazarları için sadece Mulhouse Fabrikası'nda üretilen Peugeot 2008 parçalarının yüzde 73'ü Fransa'da üretildiğinden, geçen yıl eylül ayında "Fransız Menşei Garantili" etiketi aldı. Aynı zamanda Euro NCAP testlerinden 5 yıldız alan 2008 Grip Control çekiş sistemi teknolojisine sahip sınıfının tek modeli oldu.

Kısa sürede önce Fransız tüketicilerin ve ardından Avrupa'daki diğer müşterilerin beğenisini kazanan yeni modelin başarılı olması Mulhouse Fabrikası'nda üretim kapasitesinin artırılmasına neden oldu. Buna göre, günlük üretim miktarı lansmandan bu yana iki katına çıkarak 680 araca ulaştı.

Peugeot 2008 aynı zamanda İrlanda'da, İtalya'da, İspanya'da, Fransa'da, Polonya'da ve Türkiye'de yaklaşık 10 ödül kazandı. Ayrıca, toplam satışların yüzde 68'inin üst donanım düzeylerinde gerçekleşmesiyle, Peugeot'nun B segmentindeki ürün gamında, yükseliş stratejisine katkıda bulundu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30