banner78
banner25

Prf.Dr.Görmez “Edirne heyecan şehri“
  Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez Edirne İl Müftülüğü tarafından “Merkez Taşra Buluşmaları” kapsamında gerçekleştirilen Edirne il geneli din görevlileri ve personel buluşma toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Görmez, Edirne'de geçirdiği 2 günü hatırlatarak “Edirne heyecan şehri” dedi. Prof.Dr. Görmez ayrıca, İslam coğrafyası olarak zor bir süreçten geçildiğini belirtirken “30'uncu İl Müftüleri İstişare Toplantısı”nın Edirne'de yapılmasının sebebini “İçinde yaşadığımız ülke ve Rumeli'de yaşayan Müslümanlar İslam coğrafyasındaki bütün mazlumların, mağdurların, bütün ezilmişlerin umudu haline geldi” sözleriyle açıkladı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) toplantı salonunda gerçekleştirilen ve 30'uncu İl Müftüleri İstişare Toplantısı için Edirne'de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Görmez'in de katıldığı toplantıya il genelinden gelen din görevlileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan toplantıda ilk olarak Selimiye Camii Baş İmam Hatibi Tamer Alat tarafından Kur'an okundu. İl Müftüsü Emrullah Üzüm'ün açılış konuşmasını yaptığı toplantıda, müftülük olarak en çok heyecanlandıkları noktalardan birisinin 30'uncu il müftüleri istişare toplantısının Edirne'de yapılıyor olmasını söyleyen Üzüm şöyle devam etti;

“Balkanlar'ın bütün din adamlarını Edirne'de misafir etme bahtiyarlığını bizlere bahşettikleri için cenab-ı hakka şükrediyorum ve başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bizim de Camiler ve Din görevlileri haftasında bir hayalimiz vardı ve sayın Diyanet İşleri Başkanımız'ın da gelişiyle önümüzdeki süreçte bu gerçekleşir. İnşallah arasak bir tane namaz kılmayan, arasak hiç alkol almayan o güzel insanlarla camilerde buluşmanın zevkini, heyecanını inşallah cenab-ı hak hepimize lütfeder.”

PROF.DR. GÖRMEZ: “EDİRNE HEYECAN ŞEHRİ”

Daha sonra toplantının basına açık kısımda Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez bir konuşma yaptı. İki gün boyunca Edirne'de olduğunu hatırlatan Prof.Dr. Görmez, oldukça heyecanlı olduğunu vurulayarak; “Edirne heyecan şehri hakikaten. Heyecanımın bir sebebi de 2 gündür Selimiye'de imamlık yapıyorum. Üstelik gittiğim her yerde her arkadaşımdan izin almadan da mihraba geçmiyorum. Hakikaten bu şehirde olmak, sizlerle birlikte olmak, bu şehirde, Balkanlar'da, evladı Fatiha'nın temsilcisi olan bütün Diyanet işleri başkanlarıyla biraraya gelmek, onlarla birlikte Edirne'yi, Edirne'de konuşmak, 81 ilin müftüsüyle birlikte 30'uncu buluşmamızı Edirne'de gerçekleştirmek benim için unutulmaz bir hatıra olarak kalacaktır” dedi.

PROF.DR. GÖRMEZ: “SİZİN İŞİNİZ ZOR”

Önceki gün Bulgaristan Diyanet İşleri Başkanı'yla yaptığı konuşmasından bir alıntı yaparak devam eden Başkan Prof.Dr. Görmez; “Oradaki konuşmasında çok ilginç bir şey söyledi. Dedi ki; ' Ben çocukken komünist dönemde yaşıyorduk, bizim köye Türkiye'nin sınırında biraz ilerilerde askerlik yapan bir köylümüz vardı. O köylümüz askerlik yaparken, günde bir defa dürbünle Selimiye'nin minarelerini izlediğini söylediği için biz köylüler ona Hacı adını verdik ve ona hürmet gösteriyorduk.' Onun için sizin işiniz zor, bu serhad şehrinde siz bir taraftan tarihin büyük başkenti Edirne'de hizmet ediyorsunuz, bir taraftan da az ötede Batı Trakya'da Kırcaali'de, Filibe'de, Üsküp'de, Manastır'da, Kosova'da, Karadağ'da, Sancak'ta, oralarda bıraktığımız kardeşlerimize hizmetler sunacaksınız” dedi.

Prof.Dr. Görmez İslam tarihinden örnekler vererek devam ederken, bugünlere zor süreçlerden geçilerek gelindiğini hatırlattı. Türk topraklarının sömürgelerle, işgallerle sarıldığını, Çanakkale, Sakarya, Dumlupınar ve Kurtuluş Savaşı ile ayakta kalmaya çalışıldığını belirten Görmez şöyle devam etti; “Dünya'nın muhtelif yerlerinde müslümanlar da ayakta kalabilme mücadelesi verdiler ve sürekli hani bir insanın gücünü kaybeder de tekrar ayağa kalkmaya çalışır ya, biz 100 sene ayağa kalkmaya çalıştık. Kalktık, dizinin üstüne düştü, kalktı yan düştü, kalktı bir daha düştü ve tam böyle ayağa kalkıp sırtımızı doğrultacağımız bir zaman yaklaştı ki yine aynı şekilde tekrar büyük fitneler çevremizi sardı” ifadelerini kullandı.

PROF.DR. GÖRMEZ: “TÜRKİYE VE RUMELİ İSLAMIN UMUDU HALİNE GELDİ”

Yaşanılan zor süreçte Edirne'de toplanma sebepleriniyse Türkiye ve Rumeli'nin tüm islam aleminin umudu haline gelmesinden dolayı olduğunu söyleyen Görmez; “Bir hakikat olarak ifade ediyorum, alemi islamın ayağa kalkamayan, belini doğrultamayan, her tarafı kan akan, göz yaşı içerisinde olan bütün islam coğrafyasındaki bütün mazlumların, mağdurların, bütün ezilmişlerin umudu haline geldi içinde yaşadığımız ülke ve Rumeli'de yaşayan Müslümanlar” dedi.  

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30